Vis labiau Lietuvoje populiarėjančiam Helovynui siūlome pasigaminti faršu, moliūgais ir kitomis daržovėmis įdarytas paprikas.
Nors receptas labiausiai skirtas mobilių COBB grilių savininkams, tačiau juo pasinaudoti galės turintys ir bet kokią kitą kepsninę ar netgi gaminantys maistą namų virtuvėje.
Pasiruošti šias paprikas bus greita ir nesudėtinga. Ingredientai - randami kiekvieno virtuvėje, o pjaustyti baisuoklių veidukus bus smagu ir mažiems, ir dideliems. Linkime baisiai skanios ir baisiai smagios šventės! Booooo!
Reikalingi priedai:
- COBB cobblestone anglies tabletė (1 vnt) ARBA Weber anglies briketai (8 vnt). Briketams įdegti reikės Weber / Fire Up įdegtukų (4 vnt)
- Ugnies degiklis (pvz. PETROMAX mini arba PETROMAX Professional)
- COBB gili keptuvė
- COBB grilio lėkštė
- COBB kepimo grotelės
Ingredientai:
- 4-5 geltonos / oranžinės paprikos (priklausomai nuo dydžio)
- 500 g neriebaus jautienos faršo
- 1/2 smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio svogūnas
- 1/4 stiklinės konservuotų pomidorų
- 1 a.š. pomidorų pastos
- 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
- 2 stiklinės kubeliais supjaustyto moliūgo
- 1 a.š. kajeno (aštrios) paprikos (pagal skonį)
- 1 a.š. malto kumino
- 1 a.š. druskos (pagal skonį)
- 1 a.š. maltų pipirų (pagal skonį)
- 1 a.š. rudo cukraus
- 2 didelės česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
- Alyvuogių aliejaus
- Sviesto
Gamyba:
- Nupjaukite viršutinę paprikos dalį (maždaug 1-2 cm), išimkite sėklas. Naudodamiesi aštriu peiliu išpjaukite akis ir nosį. Paprikas padėkite į šoną.
- Įdekite COBB CobbleStone kokoso anglies tabletę su ugnies degikliu ir palaukite keletą minučių, kol anglies tabletė taps pilka. Arba, jeigu neturite CobbleStone tabletės, naudokite kitus, pvz., WEBER anglies briketus. Juos įdegsite uždegę įdegtukus. Kepti bus galima kai briketai taps pilki (tai gali užtrukti 15-20 minučių).
- Į COBB grilį įdėkite gilią keptuvę ir palikite bent 5 minutėm įkaisti.
- Palengva maišydami keptuvėje ant aliejaus apkepkite svogūnus ir česnakus, kol jie taip skaidrūs.
- Į keptuvę sudėkite faršą ir lengvai paskrudinkite. Suberkite kajeno papriką, kumyną, druską, pipirus ir pakepkite dar 5-8 minutes. Pridėkite pomidorus, pomidorų tyrę, cukrų, žirnelius ir uždenkite keptuvę grilio dangčiu.
- Kuomet skystis nugaruos, atidenkite ir šiuo pasigamintu įdaru užpildykite išpjaustytas paprikas (maždaug 3/4).
- Į tą pačią gilią keptuvę suberkite moliūgus ir įpilkite 3/4 stiklinės vandens. Uždenkite su dangčiu ir troškinkite kol moliūgai suminkštės.
- Sudėkite sviestą, druskos ir pipirų pagal skonį. Sutrinkite kol moliūgų masė taps minkšta ir puri. Ja užpildykite likusį paprikos tūrį. Jeigu norite galite pabarstyti sūriu.
- Iš grilio išimkite keptuvę ir įdėkite COBB rifliuotą Griddle plokštumą, o ant jos - kepimo groteles. Uždenkite dangtį ir kepkite kol paprikos suminkštės (maždaug 25 minutes).
Skanaus!