Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Griliai, griliailt, Andreas Rummel, receptas

Gardžiai traškūs plėšytos vištienos ir raudonųjų kopūstų suktinukai

Šilta grilinta vištiena su vėsiomis raudono kopūsto salotomis – vieno kąsnio užkandis, puikiai tiksiantis bet kokiam vakarėliui ar leidžiant laiką gamtoje! Užkandyje susipina visi įmanomi skoniai: saldus rūgštumas, aitrumas, sūrumas. 
Šiuos suktinukus BBQ šefas Andreas Rummel gamino „Master Class“ seminare-degustacijoje.

Porcijos užteks 12-ai žmonių.

Griliai, griliailt, Andreas Rummel, receptas

Ingredientai
2 vištienos krūtinėlės
2 tortilijos paplotėliai, 30 cm
Juodosios sezamo sėklos

Padažas:
4 v. š. Teriyaki padažo
Šiek tiek imbiero šaknies
1 laimas (sultys ir tarkuota žievelė)
2-3 v. š. vasabio
1 v. š. miso (klasikinė sojų pupelių pasta)
2 v. š. majonezo
 
Salotos:
1 raudonojo kopūsto
1 v. š. druskos
1 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. laimo sulčių
1 v. š. saldaus čili padažo

Kaip gaminti

  • Visų pirma, vištienos krūtinėlę pabarstykite smulkia druska iš abiejų pusių. Tuomet uždengę dangtį grilinkite vištieną netiesioginėje 180 °C kaitroje iki kol gražiai paruduos – truks maždaug 20 minučių.
  • Kol vištiena kepa, plonai sutarkuokite raudonąjį kopūstą. Rekomenduojama dėvėti pirštinę – kitaip raudonasis kopūstas nudažys pirštus. Tarkuotą kopūstą sudėkite į dubenį, pabarstykite druskos ir rudojo cukraus, turimą masę pagniaužykite ranka. Druska ir cukrus ištrauks perteklinį vandenį, taip kopūstas suminkštės. Mišinį palikite 10-iai minučių.
  • Padažo eilė. Sumaišykite Teriyaki padažą, įdėkite tarkuotos imbiero šaknies, vasabio, miso pastos, įspauskite laimo sulčių. Galiausiai į mišinį įdėkite majonezo – taip padažui suteiksite kreminę tekstūrą.
  • Kai paruošite padažą, apverskite vištienos krūtinėlę ir palikite kepti dar 15-ai minučių.
  • Tuomet grįžkite prie kopūstų salotų. Į salotų mišinį įtarkuokite laimo žievelės, tuomet laimą perpjaukite ir įspauskite sulčių. Taip pat įdėkite saldaus čili padažo. 
  • Vištienai iškepus ir pravėsus, ją plėšykite šakute arba pirštais. Plėšytą vištieną sumaišykite su padažu. 
  • Paimkite tortilijos paplotėlį, dėkite salotų mišinį ir šiek tiek paspausdami, vieną kartą sukite. Šalia susuktos tortilijos dalies, dėkite panašų kiekį vištienos ir stipriai spausdami suvyniokite likusį paplotėlį.Plėšytos vištienos suktinukai, Andreas Rummel, receptas, griliai, griliailt
  • Suktinuką padėkite ant grilio taip, kad tortilijos galas būtų apačioje ir grilinkite, kol apskrus. 
  • Apskrudusį tortilijos paplotėlį plonai patepkite majonezu – tam puikiai tiks silikoninis šepetėlis. Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ir supjaustykite.Andreas Rummel, receptas, master class, bbq, griliai, griliailt, napoleon

Skanių vieno kąsnio užkandukų!

Taip pat galite pamatyti, kaip suktinukus gamina pats Andreas Rummel. Nepamirškite įsijungti lietuviškų titrų!

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.