Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

COBB receptai: ėrienos šonkauliukai, vištienos iešmeliai, jautienos kepsnys

COBB receptai: ėrienos šonkauliukai, vištienos iešmeliai, jautienos kepsnys

Netgi trys, vienas už kitą geresni, nesunkiai įgyvendinami COBB grilio receptai. Šįkart ant stalų nuguls ėrienos šonkauliukai azijietiškai, vištienos iešmeliai citrinų marinate bei jautienos kepsnys su kreminiu pipiriniu padažu. Ragaujam!

Lipnūs ėrienos šonkauliukai azijietiškai

Priedas: universali „Cobb“ lėkštė

Keturioms porcijoms reikės:

  • 1 kg ėrienos šonkauliukų
  • Puodelio azijietiško marinato
  • Laimo

Azijietiškam marinatui reikės:

  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • V. š. smulkiai tarkuotos imbiero šaknies
  • 1 smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos be sėklų
  • V. š. medaus
  • 1 citrinos sulčių
  • Puodelio sojų padažo

Marinato ruošimas itin paprastas. Tereikia visus ingredientus sumaišyti. Puikiai tinka marinuoti ne tik ėrieną, bet ir žuvį, vištieną ar jautieną.

Kaip gaminti?

  1. Iš anksto pasiruoškite marinatą. Ėrienos šonkauliukus marinuokite bent kelias valandas. Jei norisi intensyvesnio skonio, galite palikti marinuotis ir per visą naktį.
  2. Įdekite presuotus medžio anglies / kokoso kevalo briketus ar „Cobblestone“ tabletę, palaukite kol papilkės.
  3. Ant grilio padėkite universalią lėkštę, uždenkite dangtį ir palikite kaisti bent 5 minutes. Tuomet sudėliokite jau pasimarinuoti spėjusius šonkauliukus, uždenkite dangtį ir kepkite nuo 40-ies minučių iki valandos laiko. Kartas nuo karto pavartykite.
  4. Lipnius ir sultingus šonkauliukus apšlakstykite laimo sultimis. Patiekite dar karštus.

Vištienos iešmeliai citrinų marinate

Priedas: „Griddle“ lėkštė

Keturioms porcijoms reikės:

  • 1 pakuotės vištienos šlaunelių be kaulo
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 citrinos sulčių
  • Pusės citrinos žievelės
  • V. š. Dižono garstyčių
  • Saujos šviežių petražolių
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis bei žievelę su garstyčiomis ir smulkintomis petražolėmis.
  2. Vištienos šlauneles supjaustykite išilgai.
  3. Citrinų marinatą užpilkite ant šlaunelių, leiskite pasimarinuoti iki kol įsidegs medžio anglies ar kokoso kevalo briketai ar „Cobblestone“ tabletė.
  4. Palaukite kol briketai / tabletė papilkės, tuomet ant grilio padėkite „Griddle“ lėkštę, uždenkite dangtį ir palikite kaisti maždaug 5–10 minučių.
  5. Kol „Griddle“ lėkštė kaista, blauzdeles sumaukite ant iešmelių.
  6. Nuimkite dangtį, sudėliokite iešmelius. Kiekvieną šlaunelių pusę kepkite maždaug 10–12 minučių, kol gražiai paruduos ir apskrus. Svarbiausia yra nevartyti per dažnai.

Jautienos filė kepsnys su kreminiu pipiriniu padažu

Priedai: gili „Frying Dish“ keptuvė, „Griddle“ lėkštė

Keturioms porcijoms reikės:

  • 4 riebesnių jautienos filė gabaliukų
  • 250 ml grietinėlės (tinkančios padažams)
  • 3 v. š. žaliųjų pipirų grūdelių
  • Šlakelio brendžio (pasirinktinai)
  • Šviežių pomidorų
  • Išilgai pjaustytų brokolių su koteliais
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti?

  1. Įdėkite „Cobblestone“ tabletę / briketus, palaukite kol papilkės.
  2. Ant grilio padėkite „Frying Dish“ keptuvę ir palikite 5 minutėms, kad įkaistų.
  3. Jautienos filė gabaliukus iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvę pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Kepant jautieną, svarbu matuoti vidinę mėsos temperatūrą. Pavyzdžiui, jei mėgstate žaliai keptą jautieną, vidinė mėsos temperatūra turėtų siekti 48–52 °C, jei gerai iškepusią – 67–71 °C.
  5. Jautieną suvyniokite į foliją – leiskite „pailsėti“ ir išskirti sultis.
  6. „Frying Dish“ keptuvę pašlakstykite brendžiu, sudėkite pipirų grūdelius bei supilkite grietinėlę. Leiskite pavirti maždaug 15 minučių, pipirų ir druskos dėkite pagal skonį. Tuomet atidėkite į šoną.
  7. Ant grilio padėkite „Griddle“ lėkštę, leiskite įkaisti. Tuomet 8–10 minučių kepkite pomidorus bei brokolius, nepamirškite kartas nuo karto pavartyti.
  8. Padėkite „Frying Dish“ keptuvę ant grilio, pašildykite padažą ir patiekite kartu su jautiena bei daržovėmis.

Skanaus!

Orientacinė temperatūrų lentelė

Mėgstate vidutiniškai į žalumą ar gerai keptą jautieną? O gal ruošiatės kepti visą vištą arba maltą kiaulieną? Kad ir ką bekeptumėte, kepkite tinkamai!

Rekomenduojame tikrinti vidinę mėsos temperatūrą – tik tokiu atveju būsite tikras, jog mėsa iškepė puikiai – būtent taip, kaip mėgstate labiausiai.

Cobb grilis, Cobb, receptai, grilio receptai, vidinė temperatūra, termometras, maisto termometras, mėsos temperatūra

Koks kuras skleidžia mažiausiai dūmų ir yra tinkamiausias naudoti balkone? Visi atsakymai pateikti čia.

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.